Stel cookie voorkeur in

Opleidingsschool

Stage 

Op 't Panorama lopen jaarlijks tientallen studenten stage. Dit zijn studenten van onder andere de volgende opleidingen:

  • Pabo
  • Academische Pabo
  • Onderwijsassistent
  • HBO pedagogiek
  • Lerarenopleiding lichamelijke opvoeding (ALO)

Maar leerlingen uit het voortgezet onderwijs zijn ook welkom voor een maatschappelijke stage.

 

Onderdeel van het team

Wij werken graag samen met studenten. Als student krijg je de ruimte om samen met de leerkracht het onderwijs in de groep te verzorgen. We bespreken onze ervaringen en geven je feedback/feedforward. Ook staan we open voor feedback van jou; sterker nog, dat verwachten we van je! Er is veel persoonlijke aandacht voor jou en je ontwikkeling.

Studenten binnen de school zorgen voor dynamiek: ze brengen nieuwe ideeën en inzichten de school in. Hier leren wij als school van! Ook voeren studenten onderzoek uit naar thema’s die voor ons onderwijs van belang zijn. Dit levert nieuwe kennis op en helpt 't Panorama verder.

We werken vanuit een positief klimaat met wederzijds respect. We zien je kwaliteiten en helpen je deze te versterken. Je wordt gezien als collega (in opleiding) en mag deelnemen aan diverse activiteiten die te maken hebben met jouw toekomstige beroep. Naast het (uiteraard) geven van lessen en het uitvoeren van activiteiten met kinderen, gaat het daarbij bijvoorbeeld (indien relevant) ook om deelname aan teambijeenkomsten, werkgroepen, het bijwonen van oudergesprekken, e.d..

Tijdens je stage ben je onderdeel van ons team!

 

Interesse?

Spreekt onze school je aan en ben je op zoek naar een uitdagende stage waarin je veel mag en waarin veel van je gevraagd wordt?

Stuur dan een e-mail met motivatie naar onze stagecoördinator Annette de Ruig (annette.deruig@debasisfluvius.nl).

Studenten van de ALO kunnen mailen naar Maron Niessink (maron.niessink@debasisfluvius.nl).

Wat zeggen stagiaires?

"Op 't Panorama loop ik mijn afstudeerstage (LIO). Ik voel mij erg prettig in de school en kan van iedereen leren. Het team staat hier open voor feedback en je kan bij iedereen terecht voor advies of hulp. Ze staan open voor nieuwe ideeën en ik voel mij hier dan ook vrij om ideeën in te brengen. Ik krijg echt de ruimte om mijzelf te ontwikkelen en de leerkracht in mij te vinden die ik wil zijn!"

Rianne

 

Ik loop al bijna anderhalf stage op ‘t Panorama. Vanaf de eerste dag voel ik me al welkom en onderdeel van de school. Dit komt omdat iedereen, van directeur tot conciërge, contact met je zoekt en jou daarbij waardeert om wie je bent. Je krijgt de ruimte om te leren en te proberen, maar vooral om fouten te maken. Wat wil je als student, maar ook natuurlijk als leerling, nog meer?

Erik